Žeimelio žemės ūkio mokyklos bibliotekoje – Šviesos ir Padėkos diena

Gruodžio 13 – ąją, gausus būrys skaitytojų ir lankytojų susirinko palydėti Bibliotekų metų. Renginyje dalyvavo viešnios: Žeimelio gimnazijos bibliotekininkė Virgutė Gribienė, Pakruojo J. Paukštelio viešosios bibliotekos Žeimelio padalinio vyr. bibliotekininkė Virginija Balčiūnienė, daugiafunkcio centro vaikų darželio direktorė – Laima Karpavičiūtė, auklėtojos Daiva Gasėnienė ir Liuda Krūminienė, muziejaus „Žiemgala“ vedėja Daiva Skrupskelytė.

Paminėjome Šv. Liucijos dieną, apžvelgėme nuveiktus darbus, buvo apdovanoti geriausi skaitytojai, padėkojome vieni kitiems už profesinį, kultūrinį ir meninį bendradarbiavimą.

Neatsitiktinai renginį pavadinome Šviesos ir Padėkos diena, mat jis vyko šv. Liucijos dieną. Tikybos mokytoja Vilma Plačakienė papasakojo Šv. Liucijos gyvenimo istoriją ir šios dienos prasmę. Sužinojome, kad ji globoja viską, kas susiję su šviesa, o be šviesos nėra ir laimės. Pro akis prabėgo ir vertė susimąstyti moksleivės Ainos Jasėnaitės, bei mokytojos Vilmos pateiktos mintys ir Švento Rašto žodžiai.

Mūsų biblioteka tenkina ne tik mokyklos bendruomenės narių poreikius, joje skaito miestelio gyventojai. Draugiškus ryšius palaikome su Žeimelio švietimo ir kultūros įstaigomis.

Pavasarį vykusi Tarptautinė konferencija Latvijoje, nutiesė bendradarbiavimo tiltus tarp abiejų šalių bibliotekininkių. Džiugu, kad būtent Bibliotekų metais Žeimelyje vyko rajono mokyklų bibliotekininkų seminaras.

Šiandiena „Žiemgalos“ muziejus yra tapęs ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos pasienio gyventojų traukos centru, visus metus teko nemažai bendradarbiauti. Su kolegėmis bibliotekininkėmis – dalinamės profesine patirtimi. Daugiafunkcio centro vaikų darželio „Ažuoliuko“ direktorė ne tik profesionali pedagogė, bet ir miestelio kultūros židinio puoselėtoja, užmezgusi glaudžius ryšius su kaimynine Latvija įtraukė ir rajono, bei seniūnijos bibliotekininkes. Mūsų metus nuspalvino ir mažieji darželinukai, bei šaunios jų auklėtojos. Taip jau išėjo, kad teko ne tik dėkoti, bet ir sulaukti padėkų. Viešnių palinkėjimus saugos jų dovanotas Baltas angelas, o kūrybinių minčių žibintas nušvies kitų metų kelią, kuriame vėl visos drauge dirbsime.

Geriausiems skaitytojams: Erikai Urbonavičiūtei, Viktorijai Žemaitytei, Samantai Ščegauskaitei ir Gediminui Ušeckui buvo įteikti padėkos raštai ir dovanėlės.

Labai džiaugiuosi, kad mano idėjas palaiko mokyklos direktorius Antanas Indriulis. Ypač daug pagalbos šiais metais sulaukiau iš socialinės pedagogės Rimos Dargužienės, neformaliojo švietimo organuizatorės Editos Dovidonienės ir fotografės Larisos Kazakevičienės. Už dalyvavimą renginuose, bendradarbiavimą ir visokeriopą pagalbą padėkojau mokytojams ir mokyklos bendruomenės nariams: Svetlanai Lacienei, Albinai Kavaliauskienei, Vilmai Plačakienei, Gitanai Kokmanienei, Linai Ulinienei, Liucijai Rusinienei, Audronei Skučienei, Violetai Rusinienei, Intai Mikalajūnienei, Ievai Valionytei, Simonai Jurkevičiūtei, Virginijui Praniuliui, Vytoldui Šimaičiui, Gyčiui Vaidžiuliui, Šarūnui Budnikui, Deividui Sabui, Stasiui Noreikai. Moksleiviams: Modestui Eitkevičiui ir Tomui Jakovlevui, bei aktyviausiems renginių dalyviams Gintarei Pilibaitytei, Gretai Kareivaitei, Neringai Savickaitei, Dovilei Vasiliauskaitei, Jūratei Minkevičiūtei, Robertai Inapytei, Egidijui Pašiškevičiui, Justui Grigaliūnui, Tadui Galvosui, Stasiui Veruičiui.

Šiemetinė bibliotekos eglutė – jaunųjų suvirintojai ir floristikos būrelio moksleivių, bei jų mokytojų Deivido Sabo ir Gitanos Kokmanienės, meninio darbo rezultatas.

Akomponuojant gitara estradinio ansamblio būrelio vadovei Editai Dovidonienei, moksleiviai sudainavo nuotaikingą dainą „Mūsų dienos, kaip šventė“.

O kokia šventė be torto? Socialinės pedagogės Rimos pasiūlytą idėją, padėjo įgyvendinti Žeimelio gimnazijos 2g. klasės moksleivės: Olivija Usonytė, Žavinta Butaitė, Kornelija Litvinskaitė, Viktorija Kirjanovaitė, Vaineta Stremilaitė ir Monika Zubavičiūtė.

Visiems renginio dalyviams teko po gabalėlį Padėkos torto, kuriame slėpėsi išmintis ir siurprizas.

Regina Noreikienė

Žeimelio žemės ūkio mokyklos bibliotekininkė