Žeimelietės kraštotyrininkės – Tarptautinės konferencijos prizininkės

Žeimelio gimnazistės, Olivija Usonytė 1g. kl. ir Alina Aleksonytė 3g. kl. tapusios Šiaulių universiteto skelbto rašinių konkurso nugalėtojomis, kovo 4 d. savo darbus pristatė Tarptautinėje teorinėje – praktinėje moksleivių konferencijoje, „Aš labai myliu Lietuvą“.
Į Šiaulių „Romuvos“ gimnaziją atvyko dalyviai ne tik iš Lietuvos gimnazijų, progimnazijų, bet ir Rygos lietuvių mokyklos.


Mūsų kraštotyrininkės pateko į „Istorijos paslapčių“ sekciją ir joms teko varžytis su Šiaulių S. Šalkauskio, Panevėžio J. Miltinio, Mažeikių, M. Račkausko gimnazijų, Šiaulių „Romuvos“, Panevėžio „Vilties“ progimnazijų, bei Radviliškio raj, Pakalniškių pagrindinės mokyklos moksleiviais.
Darbų pristatymus stebėjo, uždavinėjo klausimus ir vertino 3 narių komisija.
Konferencijos pabaigoje buvo paskelbti atskirų sekcijų nugalėtojai. Laimė ir šį kartą nusišypsojo žeimelietėms. Už originalias darbų temas sulaukėme daug pagyrimų.
1 vieta buvo įvertintas Olivijos Usonytės pristatytas darbas „Petronėlių ir Nakrošiūnų kapinės – liuteroniško paveldo dalis“, darbo vadovė – kraštotyros mokytoja Regina Noreikienė.
3 vieta skirta Alinai Aleksonytei už darbą „Staškaviečių kaimo kapinės – neišdildomų prisiminimų pėdsakai“, darbo vadovė – istorijos mokytoja Lina Ulinienė.
Nugalėtojoms buvo įteiktos padėkos, diplomai ir Pakruojo rajono savivaldybės dovanotos vertingos knygos.
Konferencijos metu išklausėme daug įdomių pranešimų, išgirdome įvairių istorijų, legendų, pristatėme savo žiemgalos krašto kultūros paveldą.

Žeimelio gimnazijos kraštotyros būrelio vadovė
Regina Noreikienė